Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τάρτα με κολοκύθα & κατίκι Δομοκού

Τάρτα με κολοκύθα & κατίκι Δομοκού, Συνταγές, Φαγητό, Πίτα

Γίνεται η κολοκύθα άμαξα;


Πάντα αναρωτιόμουν σαν παιδί, πώς στο παραμύθι της Σταχτοπούτας η νεραϊδονονά κατάφερε να μεταμορφώσει την κολοκύθα σε άμαξα! Βεβαίως ήμουν κι εγώ ένα απ΄ τα κορίτσια που ονειρευόταν κάποιος να κάνει θαύματα για χάρη της…! Προσπάθησα αρκετές φορές, αλλά έμενε κολοκύθα. Μια μέρα σηκώθηκα αποφασισμένη να δώσω μία λύση! Σήκωσα τα μανίκια και ξεκίνησα…!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι περίπου ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ
    Τάρτα με κολοκύθα & κατίκι Δομοκού, Συνταγές, Φαγητό, Πίτα
  • 400 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα
  • 5 κολοκυθοανθοί
  • 100 γρ. μαραθόριζα και λίγο μάραθο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 4-5 φύλλα δυόσμου
  • Ξύσμα από λεμόνι
  • Μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
  • 5 κολοκυθάκια για το γαρνίρισμα, προαιρετικά

ΦΑΣΗ 1η

Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τη βάση της τάρτας. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι με το γιαούρτι και μετά προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι (όσο πάρει), ζυμώνουμε, μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ μας. Την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

ΦΑΣΗ 2η

Απλώνουμε ομοιόμορφα πιέζοντας την ζύμη στην ταρτιέρα μέχρι και τα τοιχώματα. Εναλλακτικά μπορούμε, αφού κόψουμε αντικολλητικό χαρτί, ν’ ανοίξουμε με πλάστη πάνω του την ζύμη και μετά το τοποθετούμε στην ταρτιέρα. Οπωσδήποτε τσιμπάμε όλη την επιφάνειά του μ΄ ένα πιρούνι καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10 λεπτά.  

ΦΑΣΗ 3η

Τρίβουμε την κολοκύθα, την μαραθόριζα, το σκόρδο και το ξύσμα, ψιλοκόβουμε τους ανθούς, τον δυόσμο και λίγο μάραθο και τα ανακατεύουμε μαζί με το κατίκι, την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο μοσχοκάρυδο. Φυσικά δοκιμάζουμε και τέλος ανακατεύουμε το αυγό. Απλώνουμε το μείγμα μας πάνω στη ζύμη που έχει κρυώσει, κι αν θέλουμε, γαρνίρουμε με ροδέλες κολοκυθιών και τρίβουμε λίγο ακόμα μοσχοκάρυδο από πάνω.. Ψήνουμε στους 180 C στον φούρνο πάνω-κάτω για 30-40 λεπτά… Και το αποτέλεσμα…!!!

Τάρτα με κολοκύθα & κατίκι Δομοκού, Συνταγές, Φαγητό, Πίτα


Όταν είσαι λάτρης της ποιότητας κι όχι των παραμυθιών, 
μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου θαύμα…!



Δεν υπάρχουν σχόλια: