Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Πόση δύναμη έχει ένα χρώμα;

Μέσω των χρωμάτων γίνεται μια μη-λεκτική επικοινωνία μιας και η ενέργειά τους μόνο στατική δεν είναι.

Το πράσινο είναι το χρώμα της ισορροπίας, της αρμονίας και της ανάπτυξης. Είναι ο συνδυασμός του κίτρινου και του μπλε και εμπεριέχει την πνευματική καθαρότητα και αισιοδοξία του κίτρινου και την συναισθηματική ηρεμία και ενδοστροφή του μπλε, εμπνέοντας ελπίδα και γενναιοδωρία.


Είναι το χρώμα που σχετίζεται με την σταθερότητα και την αντοχή, δίνοντας μας επιμονή και δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες. Επίσης είναι το χρώμα της ευημερίας και της αφθονίας.

Από ψυχολογικής πλευράς θεωρείται ισορροπιστής της καρδιάς και των συναισθημάτων δημιουργώντας εξισορρόπηση μυαλού και καρδιάς. Ακόμα είναι χρώμα κατευναστικό, επουλωτικό, με θεραπευτική δύναμη. Είναι το χρώμα που αντιστοιχεί στο 4ο ενεργειακό κέντρο της καρδιάς και κάποιος με πράσινη αύρα θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ικανότητες.

Για τους αρχαίους Αιγύπτιους ήταν το χρώμα της αναγέννησης ενώ ο Αριστοτέλης το θεωρούσε χρώμα σύμβολο της γης και ως τις μέρες μας το πράσινο εκφράζει την ένωση ουρανού και γης.



Διαφορετικές αποχρώσεις-διαφορετική δύναμη και συσχετισμοί.

Ανοιχτό πράσινο: Είναι το χρώμα της ανάπτυξης και της φρεσκάδας. Μας επιτρέπει να δούμε τα πράγματα με μια νέα προοπτική και να κάνουμε καινούρια ξεκινήματα.

Σμαραγδένιο πράσινο: Είναι το χρώμα της έμπνευσης και υποδηλώνει αφθονία και ευημερία τριεπίπεδη, τόσο στο υλικό, συναισθηματικό όσο και στο επίπεδο των ιδεών.

Πράσινο του νεφρίτη: Το χρώμα της εμπιστοσύνης και της ευγένειας εμπεριέχοντας πνευματική γενναιοδωρία που δίνει χωρίς να προσδοκά ανταπόδωση. Αυξάνει την διαλεκτική ικανότητα, την κατανόηση και τη σοφία ενώ βοηθά ενεργητικά στην αναζήτηση διαφώτισης.

Λαχανί: Το χαρούμενο αυτό χρώμα με την παιχνιδιάρικη διάθεση είναι ιδιαίτερα αρεστό στις νεαρές ηλικίες. Δημιουργεί μια αίσθηση αναμονής και βοηθά να καθαρίσει το μυαλό από αρνητικές σκέψεις.

Σκούρο πράσινο: Το σκούρο πράσινο σχετίζεται με τα χρήματα, τον πλούτο και την αίγλη. Συχνά χρησιμοποιείται από τράπεζες και χρηματιστές και εμπνέει μια φιλόδοξη διάθεση μαζί όμως και με απληστία και εγωιστική επιθυμία.

Aqua: Ηρεμεί το πνεύμα προσφέροντας προστασία και συναισθηματική επούλωση.

Λαδί: Παραδοσιακά ειρηνοποιό χρώμα – κλαδί ελιάς. Υποδεικνύει μεγάλη δύναμη χαρακτήρα που μπορεί να αντιμετωπίσει αντιξοότητες και να αναπτύξει κατανόηση και φροντίδα για τους άλλους. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως είναι δηλωτικό εξαπάτησης και προδοσίας.

Πράσινο του γρασιδιού: Είναι το χρώμα που βρίσκεται σε μεγάλη αφθονία στην φύση και αντανακλά φυσικότητα και υγεία μαζί με σιγουριά και ασφάλεια.

Πάντως όποια απόχρωση και να διαλέξετε, βάλτε πράσινο στη ζωή σας. Έχει πολλά να προσφέρει και είναι πολύ όμορφο!



Γιώτα Δούβλαρη
Λαμπαterre Blog

ΠΗΓΕΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: