Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες!

Εξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! Seychelles
Η ξεκούραση είναι το Άλφα και το Ωμέγα για να έχουμε υψηλές επιδόσεις. Μας ενδυναμώνει, φρεσκάρει το μυαλό μας, ζωντανεύει η χαρά μας και βιώνουμε ποιότητα ζωής.

Ακούγοντας τη λέξη “ξεκούραση”, ειδικά τώρα που μπήκαμε στο καλοκαίρι, η εικόνα που έρχεται στο νου είναι μια παραλία κι εμείς αραχτοί στην ξαπλώστρα, αγκαλιά με δροσερά κοκτέιλ. Ένα εξωτικό μέρος με λευκή άμμο και τιρκουάζ διάφανα νερά.


Εξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! SeychellesΚαιρός να λογικευτούμε, λοιπόν, και να προσθέσουμε την ξεκούραση στη ζωή μας. Τι λέτε; Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες;

Και, ναι! Πήγαμε στις Σεϋχέλλες και ετοιμάσαμε ένα ρεπορτάζ μόνο για εσάς! Για να ονειρευτείτε κι εσείς μέρη εξωτικά, λουσμένα στον ήλιο και τα όμορφα χρώματα. Κι αφού τα ονειρευτείτε, μπορείτε να τα κάνετε πράξη… από το Αιγαίο ως τον Ινδικό ωκεανό!


Στις Σεϋχέλλες


Εξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! SeychellesΟι Σεϋχέλλες (Les Seychelles) βρίσκονται στον Ινδικό ωκεανό, βορειοανατολικά της Μαδαγασκάρης και αρκετά μίλια μακριά από τις ακτές της Τανζανίας, της Κένυας και της Σομαλίας. Το κλίμα είναι τροπικό, με πολλές βροχές από τον Οκτώβρη ως τον Μάρτη και ήλιο από τον Απρίλη ως και το Σεπτέμβρη. Η ζέστη και η υγρασία κυριαρχούν. Γι’ αυτό χρειάζεται να πίνετε πολλά υγρά και να κάνετε όσο πιο πολλές βουτιές μπορείτε!

Οι Σεϋχέλλες αποτελούνται από 115 νησιά. Η πρωτεύουσα, Βικτώρια (Victoria), βρίσκεται στο κεντρικό νησί, το Μαέ (Mahé). Εκεί υπάρχει και το μόνο διεθνές αεροδρόμιο των Σεϋχελλών, κάποιες υποτυπώδεις βιομηχανίες και ξενοδοχειακά συμπλέγματα με τις μαρίνες τους.
 
Σε απόσταση μιας ώρας από το Μαέ, βρίσκονται τα νησιά Λα Ντίγκ (La Digue) και Πραλίν (Praslin), όπου το τοπίο γίνεται ακόμα πιο εξωτικό κι ελκυστικό, με τα ξενοδοχεία να είναι τα μόνα εκσυγχρονισμένα κτίρια στην περιοχή. Κοινώς, όλα τα υπόλοιπα είναι παράγκες και χαμόσπιτα.

Εξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! SeychellesΌσο απομακρυνόμαστε από το Μαέ, η απόσταση μεταξύ των νησιών αυξάνεται. Μερικοί ντόπιοι μας είπαν πως ποτέ στη ζωή τους δεν είχαν πάει στα μακρινά νησιά!

Η πρώτη έγγραφη αναφορά στα νησιά των Σεϋχελλών έγινε το 1502 από τον Πορτογάλο περιηγητή, Βάσκο Ντε Γκάμα. Πρωτοαποικήθηκαν από Γάλλους περί το 1750, οι οποίοι έφεραν δούλους από την Αφρική. Η μίξη μεταξύ Γάλλων και Αφρικανών δημιούργησε τη φυλή των Κρεολών, των τωρινών κατοίκων των νησιών. Η γλώσσα τους μοιάζει με τα γαλλικά και εύκολα, αν ξέρεις, μπορείς να συνεννοηθείς.


Από το ταξίδι μας εκεί, συλλέξαμε τις παρακάτω ταξιδιωτικές οδηγίες, που θα σας φανούν χρήσιμες αν πάτε στις Σεϋχέλλες:
    Εξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! SeychellesΕξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! Seychelles
  • Αξίζει να πάτε στην ξηρή περίοδο με χαμηλό αέρα, από μέσα Απρίλη έως τον Ιούνιο. Αν αγαπάτε τα θαλάσσια σπορ με άνεμο, προτιμήστε την περίοδο από Ιούνιο ως Σεπτέμβριο.
  • Ο ήλιος καίει πολύ περισσότερο απ΄ό,τι στην Ελλάδα. Προστατευτείτε με αντηλιακό, ακόμα κι αν κάθεστε στη σκιά.
  • Προτιμήστε ένα ξενοδοχείο κοντά στην παραλία. Στο Μαέ, ένα από τα καλύτερα σημεία είναι η παραλία του Μπο Βαλόν (Beau Vallon), με υπέροχη λευκή άμμο και πορτοκαλί ηλιοβασιλέματα.
  • Στην ακτή του Μπο Βαλόν, μερικές φορές, οι ντόπιοι στήνουν πρόχειρες τέντες και ψήνουν ψάρια, μαζί με άλλα μαγειρευτά. Μπορείτε να αγοράστε υπέροχο red snapper (κάτι σαν φαγκρί) στην τιμή των 6 ευρώ. Υπέροχη ντόπια συνταγή είναι το χταπόδι με κάρυ και γάλα καρύδας.
  • Στο Πραλίν, επισκεφτείτε τον εθνικό δρυμό με τους αρχαίους κοκοφοίνικες. Εκεί να δείτε την περίφημη τεράστια καρύδα Κοκό ντε Μερ (Coco de Mer).
  • Ζητήστε από τον ξενοδόχο σας να σας κλείσει θέση σε boat trips. Θα σας πάνε βαρκάδα σε εκπληκτικούς όρμους, όπου μπορείτε να βουτήξετε με μάσκα και να κολυμπήσετε ανάμεσα σε εξωτικά ψάρια. 
  • Καρχαρίες δεν εμφανίζονται, παρά μόνο μια φορά στα εκατό χρόνια, όπως λένε οι ντόπιοι.
  • Μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε τη ντόπια συγκοινωνία. Οι Σεϋχελλέζοι είναι ήρεμοι και χαλαροί άνθρωποι, αλλά τα ταξί τους είναι πανάκριβα!
  • Στην αγορά της Βικτώρια βρήκαμε λάδι καρύδας, που βοηθά στο να κάνετε εξαιρετικό μαύρισμα. Αν το μεταφέρετε εδώ, στην Ελλάδα, πιθανόν να πήξει κατά τη διαδρομή λόγω πιέσεων και θερμοκρασιών. Αρκεί να το αφήσετε στον ήλιο και θα επανέλθει.
  • Θα εκπλαγείτε από το πόσο ακριβές είναι οι ξενοδοχειακές παροχές! Κάντε το κουμάντο σας στα χρήματα και προτιμήστε να τα ξοδέψετε σε ιδιαίτερες εμπειρίες, όπως το να πιείτε φρεσκοκομμένη καρύδα. 
  • Εκτός ξενοδοχείων, μην προτιμήσετε κρέατα όπως χοιρινό και μοσχάρι, καθώς είναι εισαγόμενα και δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για την ποιότητά τους. Τουναντίον, τα ψάρια είναι το κύριο τοπικό φαγητό.

Ευχόμαστε αυτές οι οδηγίες να σας φανούν χρήσιμες και να ζήσετε κι εσείς αυτή τη μοναδική εμπειρία!


Χαρίκλεια Γεωργοπούλου


Εξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! SeychellesΕξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! SeychellesΕξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! Seychelles

Εξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! Seychelles Mahe Pralin Island exoticΕξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! Seychelles Mahe Pralin Island exotic

Στα boat trips γύρω από το Μαέ.

Εξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! Seychelles Mahe Pralin Island exotic


Στη Βικτώρια με λεωφορείο.
 
Η αγορά και ο ινδουιστικός ναός.

 

Να και το Big Ben!

Εξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! Seychelles Mahe Pralin Island exoticΕξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! Seychelles Mahe Pralin Island exoticΕξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! Seychelles Mahe Pralin Island exotic

Στο δάσος του Πραλίν.


Εξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! Seychelles Mahe Pralin Island exoticΕξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! Seychelles Mahe Pralin Island exotic


Εξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! Seychelles Mahe Pralin Island exoticΕξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! Seychelles Mahe Pralin Island exotic
Στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης στο Μπο Βαλλόν!

Εξωτικά Νησιά. Καιρός να λογικευτούμε… πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! Seychelles Mahe Pralin Island exotic
 Πετώντας με το ουράνιο τόξο!

 Λαμπαterre Βlog

Δεν υπάρχουν σχόλια: