Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Aναγέννηση του ελληνικού τουρισμού τέσσερα χρόνια μετά από το ξέσπασμα της κρίσης!

Ανάκαμψη τουρισμού - ελληνικός τουρισμός - Ελλάδα ρεκόρ τουριστών
Ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε φάση αναγέννησης σύμφωνα με εκτενές άρθρο της στην HUFFINGTON POST με τίτλο «Greek Revival: The Return of Tourism to Greece».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα που υπογράφει η Πέγκυ Γκόλντμαν, εμπειρογνώμονας τουριστικών θεμάτων και πρόεδρος του Friendly Planet Travel, οι τουρίστες επιστρέφουν στην Ελλάδα μόλις «τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, που είχε απομακρύνει τους τουρίστες από το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού, εξαιτίας κυρίως της αβεβαιότητας και του φόβου για ταραχές».

Οι χιλιετίες, ωστόσο, Πολιτισμού δύσκολα εξαλείφονται και οι τουρίστες επιστρέφουν στην Ελλάδα, μολονότι η χώρα συνεχίζει την προσπάθειά της για οικονομική ανάκαμψη, σημειώνεται στο άρθρο και προστίθεται: «Μαζί με τους τουρίστες επανέρχεται μια ισχυρότερη επιθυμία ανακάλυψης και εκτίμησης της ομορφιάς, της δόξας και της ισχύος της Ελλάδας, τόσο για την ενδοχώρα, όπως και για τα 6.000 νησιά που βρίσκονται διάσπαρτα στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος».

«Πέρυσι σημειώθηκε αριθμός ρεκόρ στην προσέλευση των τουριστών, που ανήλθαν στα 17,9 εκατομμύρια, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις τεράστιες ευκαιρίες που παρείχαν ξενοδοχεία, εστιατόρια και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Ο ελληνικός λαός επίσης είναι πρόθυμος να μοιραστεί με τους τουρίστες τα εξαιρετικά τοπία τα οποία είχαν επιλέξει για να κατοικήσουν οι Θεοί, ο Ποσειδώνας στη θάλασσα και ο Δίας στα βουνά» αναφέρει η αρθρογράφος και προτείνει μια σειρά προορισμών που αξίζει να επισκεφθούν οι τουρίστες.

Για εκείνους που επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα, θεωρεί ότι προέχει μια επίσκεψη στην Αθήνα, για τη νυχτερινή της ζωή, την αγορά και τους αρχαιολογικούς της χώρους, στη Μύκονο, για ρομαντικές διακοπές, και στη Σαντορίνη για τα εκπληκτικά της τοπία.

Πηγή

Λαμπαterre - ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:



Αριστοτέλης VS Πλάτωνας:
Οι διαφορές των δύο γιγάντων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: