Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Έχετε πάει στα Δερβενοχώρια;

Έχετε πάει στα Δερβενοχώρια; Dervenoxoria Derbenoxwria
Αν θέλετε να πάτε τώρα το καλοκαίρι εναλλακτικές διακοπές σε βουνό, μακριά από τον ξέφρενο τουρισμό, που να συνδυάζει αναψυχή, καλό φαγητό, ιστορικό-λαογραφικό ενδιαφέρον αλλά και ενδιαφέροντα αθλήματα, τότε το ιδανικό μέρος είναι τα Δερβενοχώρια!

Τα Δερβενοχώρια είναι ένα σύνολο πέντε χωριών που εκτείνονται δυτικά της Πάρνηθας και βρίσκονται ακροβολισμένα σε ένα γραφικό και γεμάτο έντονα χρώματα οροπέδιο, σε υψόμετρο περίπου 530 έως 570 μέτρων, καταλαμβάνοντας έκταση περίπου 40 χιλιάδων στρεμμάτων.

Έχετε πάει στα Δερβενοχώρια; Dervenoxoria DerbenoxwriaΣτα Δερβενοχώρια αξίζει να επισκεφθείτε το Ιστορικό κάστρου της Πανάκτου, το κάστρο Πυργάρι στα Σκούρτα, τον Ενετικό πύργο στην Πύλη, την Βυζαντινή Ιστορική μονή της Ζωοδόχου Πηγής, κτισμένη στα ερείπια Ναού Ρωμαϊκών χρόνων, τον βυζαντινό ναό του 12 αιώνα της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Πύλη, την σκήτη του Οσίου Μελετίου στις Πόρτες Πύλης. τον βυζαντινό Ναό (11ου αιώνα) του Αγίου Γεωργίου στην Δάφνη, το εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας με τον ερειπωμένο ναό πλησίον αυτής στην Μαζαρέκα Σκούρτων, το ναιδριο του Αγίου Γεωργίου στα Σκούρτα του 12 αιώνα, την Ιερά μονή Ανάληψης του Σωτήρος, τον ανδριάντα του Στρατηγού Αθανάσιου Σκουρτανιώτη, έργο του Γλύπτη Γ. Μέγκουλα στην Πλατεία Σκούρτων, το μνημείο του Στέφα Μαλιάτση στις Πόρτες, τον οικισμό Τσιγγουράτι, την γέφυρα Γκέλη του 1600, την γέφυρα Μητροπολίτη του 1370, το ταμπούρι του Στρατηγού Σκουρνατιώτη στην Πύλη και πολλά άλλα μνημεία. Ακόμη μπορείτε να απολαύσετε την θέα του οροπεδίου από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στην κορυφή Μάλια Μουλίθι Σκούρτων .

Έχετε πάει στα Δερβενοχώρια; Dervenoxoria DerbenoxwriaΘα απολαύσετε όλες τις υπέροχες και μαγευτικές διαδρομές και τα πανέμορφα τοπία, με τα πόδια η το αυτοκίνητο, μέσα στο απέραντο πευκόφυτο δάσος που απλώνεται με την πλούσια πανίδα και χλωρίδα, να διαβείτε μέσα σε υπέροχες ορεινές χωμάτινες διαδρομές και χαράδρες και να δείτε τα διάφορα σπηλαιο- βάραθρα της περιοχής.

Θα εντυπωσιαστείτε από τις πολλές ταβέρνες με τους πλούσιους ντόπιους μεζέδες, τα παραδοσιακά εδέσματα και τα εγχώρια προϊόντα που πωλούνται στο παζάρι που γίνεται κάθε Κυριακή.

Στα Δερβενοχώρια διεξάγονται αγώνες ταχύτητας αυτοκίνητου (ειδική χωμάτινη διαδρομή μήκους 24 χλμ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα), Πανελλήνιοι αγώνες ποδηλασίας, αγώνες μότο κρος, αγώνες 4*4, αλεξίπτωτου πλαγίας, διαθέτει πίστα -Αερολέσχη, μοντελισμού αεροπτερισμού, γήπεδα πέντε επί πέντε, σύγχρονο γήπεδο με χλωροτάπητα, παιδικές χαρές. Τα Δερβενοχώρια είναι ένας Ειδυλλιακός Παράδεισος, που συνδυάζει ξεκούραση και ψυχαγωγία σε απόσταση μόλις 45 χιλιομέτρων από την Αθήνα! Αξίζει να τα επισκεφτείτε!


Έχετε πάει στα Δερβενοχώρια; Dervenoxoria DerbenoxwriaΈχετε πάει στα Δερβενοχώρια; Dervenoxoria Derbenoxwria
Έχετε πάει στα Δερβενοχώρια; Dervenoxoria Derbenoxwria
Έχετε πάει στα Δερβενοχώρια; Dervenoxoria Derbenoxwria
Έχετε πάει στα Δερβενοχώρια; Dervenoxoria Derbenoxwria


Δεν υπάρχουν σχόλια: