Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Αίγινα…με μια ματιά!

Αίγινα, η πρότασή μας για Σ/Κ, μόλις 1ώρα και 15λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά. Φόρεσε την καλή σου διάθεση, πάρε το σακίδιο της περιπέτειας και μια απόδραση από την καθημερινότητα σε περιμένει. Απολαμβάνοντας τη διαδρομή με το πλοίο, ή το δελφίνι –35λεπτά– από τον Πειραιά, θα φτάσεις στην Αίγινα γρήγορα και ξεκούραστα. Εκεί μπορείς να επισκεφτείς:

  • Το Ναό της Αθηνάς Αφαίας στα βόρεια του νησιού, μέσα στα πεύκα με θέα τη θάλασσα
  • Το ιερό του Ελλάνιου Διός στην κορυφή του Ελλάνιου όρους
  • Το ναό του Ιερού Δελφινίου Απόλλωνα , στον λόφο Κολώνα, όπως αποβιβαζόμαστε από το πλοίο σε 300 μ.
  • Tο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας με πλήθος εκθεμάτων και σπουδαία κεραμική συλλογή (δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας)
  • Νεοκλασικά κτίρια (τέλος 19ου – αρχές 20 αιώνα ) 

Κολώνα
Ναός Αθηνάς Αφαίας

 








Μπορείς επίσης να κάνεις την βόλτα σου στο κέντρο του νησιού, να απολαύσεις τον καφέ σου και να ταξιδέψεις προς 2 κατευθύνσεις - όχι ταυτόχρονα.

Αγ.Μαρίνα
Πρώτη περίπτωση: Σε σχετικά κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο μπορείς να πας βόρεια προς την Σουβάλα (10χλμ από το κέντρο του νησιού), ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο θα κατευθυνθείς προς την Αγ. Μαρίνα. 

Στον γραφικό κόλπο της Αγ. Μαρίνας θα συναντήσεις ένα μεγάλο τουριστικό θέρετρο, με ξενοδοχεία, εστιατόρια, οργανωμένη παραλία και πολύ όμορφη παραλία για μπανάκι! 

 
Δεύτερη περίπτωση: Μια άλλη διαδρομή, που μπορείς να ακολουθήσεις από το λιμάνι, είναι ο νοτιοδυτικός παραλιακός δρόμος, που θα σε πάει στο Φάρο, μια πανέμορφη περιοχή με νεοκλασικά σπίτια. Προχωρώντας θα φτάσεις στο Μαραθώνα, οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες και πολλά μαγαζιά για φαγητό και ποτό. Προχωρώντας θα φτάσεις στο ψαροχώρι της Πέρδικας. Απόλαυσε τη διαδρομή , έχοντας και τη φωτογραφική σου μηχανή μαζί, θα την χρειαστείς! 


Μην ξεχάσεις να αγοράσεις φιστίκια Αιγίνης, τα κάνουν και γλυκό του κουταλιού, φέρε και κανένα βάζο για τους φίλους…

 ΣΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια: