Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

"Υπερφυσικά" φαινόμενα… εργαστηριακά αποδεδειγμένα!

Υπερφυσικά φαινόμενα εργαστηριακά αποδεδειγμένα! επίδραση σκέψης ύλης πείραμα διπλής σχισμής
Η φύση δεν σταματά να εκπλήσσει τους επιστήμονες!

Ένα πολυσυζητημένο πείραμα (εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια) είναι το πείραμα της «διπλής σχισμής». Το αξιοπερίεργο με αυτό το πείραμα είναι ότι τα σωματίδια συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το αν κάποιος τα «παρατηρεί» ή όχι! Πιο συγκεκριμένα, αν κάποιος παρατηρεί την πορεία των σωματιδίων, τότε τα σωματίδια συμπεριφέρονται σαν υλικά σώματα, ενώ αν κάποιος δεν τα παρατηρεί, τότε αυτά συμπεριφέρονται σαν κύματα (σαν ενέργεια, όχι σαν ύλη).

Δηλαδή ακόμη και σχετικά «μεγάλα» σωματίδια (όπως μόρια που αποτελούνται από 800άτομα) ξεχνάνε ότι είναι υλικά σωματίδια, αν δεν τα παρατηρεί κανείς, και το θυμούνται όταν κάποιος τα παρατηρήσει!

Αυτό δεν είναι παράδοξο για την κβαντομηχανική, επειδή θεωρεί ότι «η παρατήρηση σωματιδίων αλλάζει την κατάσταση αυτών, άρα και τα αποτελέσματα ενός πειράματος». Το παράδοξο είναι ότι τα αποτελέσματα του πειράματος της «διπλής σχισμής» μπορούν να επηρεαστούν και από την… δύναμη της σκέψης!

Σύμφωνα με την μελέτη του Dean Radin (IONS, http://www.noetic.org/topics/technology-media/), τα σωματίδια στο εν λόγω πείραμα επηρεάζονται ακόμη και από την κατευθυνόμενη σκέψη ανθρώπων που εστιάζονται στην πειραματική συσκευή της «διπλής σχισμής». Και μάλιστα τα αποτελέσματα ήταν πιο έντονα, όταν οι άνθρωποι που εστιάζονταν είχαν εμπειρία από ασκήσεις διαλογισμού.

Αφού, λοιπόν, η σκέψη έχει επίδραση επάνω στην ύλη, 
εσύ θα συνεχίσεις να σκέφτεσαι όπως σκεφτόσουν εχτές;



Επιπλέον στοιχεία:
Επιτυχή Πειράματα Τηλαμεταφοράς
http://www.noetic.org/topics/technology-media/
http://en.wikipedia.org/wiki/Double-slit_experiment
Βίντεο: 


Γιαννόπουλος Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: