Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Διακόπτοντας τις τοξικές σχέσεις από τη ζωή σας!


Η χρονική περίοδος μετάβασης από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο είναι μια καλή ευκαιρία για προβληματισμό και ξεκαθάρισμα. Πολλοί άνθρωποι επωφελούνται από αυτό και κάνουν μια εποχιακή αποτοξίνωση. Ωστόσο, η απομάκρυνση των αρνητικών ανθρώπων και σχέσεων από τη ζωή μας είναι εξίσου σημαντική για την υγεία μας.

Δεν είναι πάντα εύκολο να διακόψουμε τις σχέσεις που δεν είναι λειτουργικές. Παρακάτω αναφέρονται 3 παράμετροι που πρέπει να εξετάσετε προκειμένου να καταλάβετε αν ήρθε η ώρα να πείτε αντίο:

1. Ποιά είναι η αντίδρασή σας όταν σκέφτεστε το συγκεκριμένο άτομο;
Αν νιώθετε δυσάρεστα ή αγχωμένοι, πρέπει να εξετάσετε τους λόγους που συμβαίνει αυτό.
• Υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία πρέπει να συζητήσετε ανοιχτά;
• Ποιά είναι η πηγή των άσχημων συναισθημάτων;
• Αισθάνεστε υπεύθυνοι για κάτι που έχετε κάνει ή πει;

Αν απαντήσατε θετικά σε αυτές τις ερωτήσεις, τότε ίσως πρέπει να κάνετε άλλη μια συζήτηση προκειμένου να ξεκαθαρίσετε το τοπίο. Αν απαντήσατε αρνητικά επειδή έχετε προσπαθήσει να επικοινωνήσετε χωρίς όμως επιτυχία, τότε ίσως είναι καιρός να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά ως προς το αν αυτή η σχέση έχει κάποια αξία στη ζωή σας.

2. Πώς αισθάνεστε περνώντας χρόνο με το συγκεκριμένο άτομο;
Αν νιώθετε εξαντλημένοι και άδειοι, ίσως ήρθε ο καιρός να εξετάσετε την πηγή αυτής της απώλειας συναισθηματικής ενέργειας. Είναι κάτι που συνέβη μία φορά ή γίνεται συχνά;
Αν δεν κάνει ο ένας τον άλλον να νιώθει όμορφα, ίσως ήρθε η ώρα να εξετάσετε κατά πόσον ή όχι αυτή η σχέση είναι πιο βλαβερή απ’ ό,τι ωφέλιμη.

3. Τι μηνύματα περνά το ένστικτό σας;
Όταν πρόκειται να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις, συχνά αγνοούμε τη διαίσθησή μας. Οι απαντήσεις που χρειαζόμαστε βρίσκονται μέσα μας, αλλά συχνά τις αναζητάμε στους φίλους μας, την οικογένεια, τον γιατρό, τα βιβλία κλπ, με την ελπίδα ότι οι άλλοι γνωρίζουν τα πράγματα καλύτερα από εμάς.

Είναι χρήσιμο να μιλάμε με έναν γιατρό, καλούς φίλους ή την οικογένειά μας, αλλά τελικά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αν περιμένουμε ήσυχα μέχρι να ακούσουμε τη φωνή της διαίσθησής μας.

Αν τόσο καιρό αποφεύγατε να αναλάβετε δράση για να βελτιώσετε τις σχέσεις σας, ήρθε η κατάλληλη στιγμή. Αν, ωστόσο, διαβάζοντας αυτό το άρθρο θεωρήσετε ότι ήρθε η ώρα να διακόψετε κάποια σχέση, να έχετε υπόψη σας τα εξής:

1. Αν αποφασίσετε να φύγετε, κάντε μια συζήτηση εξηγώντας την επιλογή σας.
Λίγα πράγματα στη ζωή μπορεί να είναι πιο επώδυνα από τους ανθρώπους που απλώς εξαφανίζονται χωρίς καμία εξήγηση.

2. Διακόψτε μια σχέση εξακολουθώντας να νιώθετε αγάπη και ευγνωμοσύνη.
Κάθε σχέση στη ζωή μας, ανεξαρτήτως από το πόσο δύσκολη ή επώδυνη είναι, έχει την αξία της. Μέσα από την ενασχόλησή μας με αυτή τη σχέση μαθαίνουμε περισσότερα για τον εαυτό μας, αποκτούμε εμπειρίες και ωριμάζουμε. Νιώστε αγάπη και ευγνωμοσύνη για όλες τις καλές στιγμές και τις προκλήσεις που ζήσατε, επειδή όλα αυτά διαμόρφωσαν εσάς και τελικά την πορεία που ακολουθήσατε.

3. Ευχηθείτε στο άλλο πρόσωπο καλή τύχη.
Μερικές φορές το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν έχετε πληγωθεί από μια σχέση είναι να ευχηθείτε στο άλλο πρόσωπο να είναι καλά κι ευτυχισμένο. Ίσως σας έχει αδικήσει ή σας έκανε να θυμώσετε και να στεναχωρεθείτε πολύ. Μόνο όμως με τη συγχώρεση και την αγάπη μπορείτε πραγματικά να απελευθερωθείτε. Γι’ αυτό λοιπόν στείλετε σε αυτό το πρόσωπο αγάπη και θετική ενέργεια και ευχηθείτε του να είναι καλά. Με αυτό τον τρόπο, θα λάβετε κι εσείς θετική ενέργεια στο πολλαπλάσιο.


Pegah Kadkhodaian
Δασκάλα της Γιόγκα 


ΠΗΓΗ 
enallaktikidrasi.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια: