Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Life Coaching, ένα χέρι βοηθείας!

Το Coaching άρχισε να γίνεται γνωστό σε όλο τον κόσμο μόλις πριν δύο δεκαετίες. Στην αρχή ήταν απλά ένα εργαλείο για καλύτερο management (διαχείριση-διοίκηση) σε επιχειρήσεις, όμως η αποτελεσματικότητά του φάνηκε γρήγορα και στο πεδίο της προσωπικής εξέλιξης. Έτσι, σήμερα το Coaching γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα.

Όλοι ξέρουμε ότι μια καλή στρατηγική μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας πολύ πιο γρήγορα και χωρίς πολλές «απώλειες». Όμως, δεν είναι όλοι «τέλειοι στρατηγοί». Αν δεν είσαι καλός στο να οργανώνεις ή να βρίσκεις λύσεις και στρατηγικές, έχεις δύο επιλογές:
  • είτε να προσπαθήσεις μόνος σου, λίγο… στην τύχη,
  • ή να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον και να γλιτώσεις χρόνο, κούραση και πόρους

Το Life Coaching έρχεται, λοιπόν, να δώσει ένα σημαντικό χέρι βοηθείας σε όλους αυτούς που δεν θέλουν να «παιδεύονται» χωρίς λόγο. Ο εκπαιδευμένος Coach έχει τη γνώση και την εμπειρία να σε βοηθήσει να βρεις αυτό που πραγματικά θες, μέσα από συγκεκριμένες ερωτήσεις και διαδικασίες, ακόμη κι αν νιώθεις ότι έχεις «βαλτώσει» ή ότι δεν ξέρεις τι θέλεις. Με το Life Coaching μπορείς να βγεις από φαύλους κύκλους και διλήμματα, να ξαναβρείς τον καλό σου εαυτό και να αρχίσεις να πλησιάζεις προς το όραμα που έχεις για τον εαυτό σου. Ακόμη κι αν έχεις ήδη έναν ξεκάθαρο στόχο, οι συνεδρίες Life Coaching μπορούν να σε βοηθήσουν να οργανώσεις τα βήματα για να πετύχεις τον στόχο σου γρηγορότερα και ασφαλέστερα.

Το Life Coaching χρησιμοποιεί επιτυχημένα μοντέλα των επιστημονικών κλάδων της Ψυχολογίας, της Ψυχιατρικής, της Συμβουλευτικής, του Management κλπ, χωρίς όμως να απευθύνεται σε ψυχικά ασθενείς. Άτομα με ψυχική ασθένεια πρέπει να συμβουλεύονται ψυχολόγους ή ψυχιάτρους.

Γιαννόπουλος Μιχάλης 
Πιστοπ. Σύμβουλος Life Coaching 

Δεν υπάρχουν σχόλια: