Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μια βόλτα στο ρομαντικό Ναύπλιο…


Είναι Σάββατο ή Κυριακή πρωί και σκέφτεστε πού να πάτε; Μη το σκέφτεστε άλλο, το Ναύπλιο σας περιμένει. Μόλις 1½ ώρα από την Αθήνα, μπορεί να σας κάνει να αλλάξετε διάθεση.

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι ρομαντικό και σύγχρονο, κλασσικό και κοσμοπολίτικο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία καθώς και ως τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια. Το Ναύπλιο είναι χτισμένο στους πρόποδες δύο φρουρίων, του Παλαμηδιού και της Ακροναυπλίας

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία στην τοποθεσία της σημερινής πόλης ίδρυσε ο Ναύπλιος γιος του Ποσειδώνα, τη Ναυπλία, η οποία οχυρώθηκε με κυκλώπεια τείχη. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια.

Το Ναύπλιο αποτελεί δημοφιλή προορισμό. Τα ομορφότερα κτήρια της πόλης είναι το μέγαρο Άρμανσμπεργκ (κατοικία του αντιβασιλέα της Ελλάδος Άρμανσμπεργκ) καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Συντάγματος. Στην πόλη λειτουργεί επίσης παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.


Ένα καφεδάκι στην πλατεία Συντάγματος, μια βόλτα στην παραλία και φαγητό σε εστιατόριο της περιοχής, θα σας δώσουν άλλο αέρα!

 



Πολλές φορές τα ταξίδια μας βοηθάνε να:
  • Σχεδιάσουμε
  • Ξεκουραστούμε
  • Πάρουμε καθαρό αέρα
  • Αναθεωρήσουμε
  • Αποφασίσουμε
  • Ξανανιώσουμε


Σε μια μέρα θα έχετε καταφέρει να κερδίσετε κάτι από τα παραπάνω, σίγουρα μετά, αφού θα έχετε λάβει κάτι διαφορετικό, θα έχετε διάθεση και κέφι να κάνετε τα πράγματα καλύτερα.




Σ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: